Θέλεις να κερδίζεις στο στοίχημα; Τότε αυτό σε ενδιαφέρει!


Το στοίχημα είναι σίγουρα ένα πολύ αγαπημένο χόμπι για χιλιάδες Έλληνες. Είναι ένας τρόπος να κάνεις πιο ενδιαφέροντες τους αγώνες ποδοσφαίρου που παρακολουθείς ο οποίος μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις και κάποιο κέρδος από το πάθος σου για τη μπάλα. Από την άλλη, υπάρχουν και αρκετοί που παίζουν στοίχημα όχι από χόμπι, αλλά γιατί θέλουν να κερδίσουν και να βγάλουν χρήματα. Είτε λοιπόν ανήκεις στη πρώτη κατηγορία είτε στη δεύτερη, εδώ θα δεις μερικές συμβουλές για να κερδίζεις όσο το δυνατόν πιο συχνά όταν παίζεις στοίχημα.

Το πιο βασικό: Μείωση του τζόγου

Το στοίχημα σίγουρα ενέχει και κάποια στοιχεία τύχης ή τζόγου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τζόγος όσο ένα καθαρά τυχερό παιχνίδι όπως το Τζόκερ, η ρουλέτα ή ακόμη και το κορώνα – γράμματα. Το ποντάρισμα στο στοίχημα γίνεται πάντα μετά από πολλή μελέτη και αφορά «γνωστά μεγέθη». Το να ποντάρεις ότι ο Ατρόμητος θα χάσει από τη Μπαρτσελόνα δεν είναι τζόγος, αφού με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων η μια έχει τεράστιο και ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Με άλλα λόγια, το 1 δεν έχει τις πιθανότητες να συμβεί με το Χ ή το 2, οπότε δε μιλάμε για καθαρό τζόγο. Εννοείται ότι υπάρχει η περίπτωση να πάει κάτι στραβά στον αγώνα και η δυναμική να αναστραφεί, αλλά εκεί είναι που μπαίνει η τύχη και δεν μπορεί να γίνει τίποτα γι’ αυτό.

Αν λοιπόν θέλεις να κερδίσεις στο στοίχημα, θα πρέπει να παίζεις μελετημένα και όχι στη τύχη. Δεν θα πρέπει να είναι τζόγος, αλλά επένδυση ή στρατηγική διαβάζοντας και μελετώντας για στοίχημα προγνωστικά. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό.

Μην παίζεις καταναγκαστικά

Δεν είναι σπάνιο κάποιος παίκτης στοιχήματος να παίζει απλά για να παίζει. Να νιώθει ότι πρέπει να παίξει έναν συγκεκριμένο αριθμό δελτίων κάθε μήνα ή εβδομάδα, αλλιώς δεν θα έχει κέρδη η θα «σκουριάσει». Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Όταν παίζετε καταναγκαστικά θα κάνετε μη ορθολογικές επιλογές, αφού στην ουσία θα πρέπει να επιλέξετε και ματς τα οποία δεν πιστεύετε και παίζετε απλά επειδή νιώθετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να παίξετε. Αν δεν βλέπετε στο κουπόνι κάποιο ματς που να σας εμπνέει, απλά μην παίξετε. Από το να κάνετε μη ορθολογικές επιλογές, είναι καλύτερο να μην παίξετε καθόλου και να αποφύγετε ζημιές στο μπάτζετ σας – περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο. Δεν θα πάθετε τίποτα αν δεν παίξετε καθόλου μια εβδομάδα. Να θυμάστε ότι μερικές φορές η καλύτερη κίνηση είναι να μην παίξεις.

Να έχεις μπάτζετ

Το μυστικό για να κερδίσεις στο στοίχημα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι είναι να μη φοβάσαι να χάσεις. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Απλά, να παίζεις πάντα με χρήματα που μπορείς να χάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη κάποια χρήματα τα οποία σου περισσεύουν και δεν θα τα χρειαστείς για κάτι άλλο. Αν παίζεις με χρήματα που φοβάσαι να χάσεις, είναι πολύ πιθανό να τζογάρεις για να αποφύγεις τις απώλειες ή για να βγάλεις μεγάλα κέρδη. Ποτέ λοιπόν μην παίξεις χρήματα που φοβάσαι να χάσεις κι εννοείται ότι δεν θα πρέπει να παίξεις ποτέ ούτε ένα ευρώ πάνω από το μπάτζετ σου.

Απέφυγε τα «τυχερά» στοιχήματα

Ας μιλήσουμε λίγο λογικά και με πιθανότητες: γιατί το κόκκινο – μαύρο στη ρουλέτα θα σου δώσει δύο φορές τα λεφτά σου ενώ το κανονικό παιχνίδι 36; Γιατί απλά στη πρώτη περίπτωση το στοίχημα έχει δύο πιθανές εκβάσεις – οπότε και οι πιθανότητες κέρδους είναι 50 / 50 – και το άλλο έχει 36, οπότε μιλάμε για μια περίπτωση στις 36. Με απλά λόγια, για το δεύτερο στοίχημα χρειάζεσαι περισσότερη τύχη από το πρώτο. Αν λοιπόν θέλεις να κερδίσεις και να μη χάσεις λεφτά, σε ποιο στοίχημα θα παίξεις; Φυσικά στο πρώτο. Το ίδιο ισχύει και για το αθλητικό στοίχημα. Πάντα να προτιμάτε στοιχήματα που έχουν περιορισμένες και προβλέψιμες εκβάσεις όπως το 1 Χ 2, το Over / Under κλπ και ποτέ στοιχήματα με φαινομενικά άπειρες πιθανές εκβάσεις όπως το ποιος παίκτης θα κάνει το πρώτο κόρνερ ή θα βάλει το πρώτο γκολ, όσο μεγάλες και αν είναι οι αποδόσεις τους.